Individuele Wandelvakantie, Bergen, Alpen, Zwitserland, Italie, Frankrijk

Informatief, Tips & Advies, Wandelen

Welke uitrusting heb je nodig in de bergen?

20 jan , 2017  

Wat neem je mee op een wandelvakantie in de bergen?

In mijn vorige blog over de Tour du Mont Blanc beschreef ik wat je qua weer en klimaat kan verwachten tijdens deze populaire lange afstandswandeling rondom de hoogste berg van Europa. In deze blog vertel ik graag iets meer over welke uitrusting je nodig hebt voor een wandelvakantie in de bergen.

Alpen, bergen, bergwandelingen, wandelvakanties

Liefhebbers van wandelen kunnen hun hart ophalen in de Alpen

Mijn aanbevelingen zijn gebaseerd op normale weersomstandigheden. Een beetje sneeuw (dit kan in de maand juni het geval zijn) maakt de route niet meteen onbegaanbaar en de route kan dan evengoed bewandeld worden zonder hulpmiddelen. Bij extreem slechte weersomstandigheden raden we af om aan de wandeltocht te beginnen. Wanneer je de reis bij ons boekt, wordt je ook voorzien van een folder met alternatieve routes en transport informatie in geval van slecht weer.

Wandellaarzen, wandelbergschoenen

Draag wandellaarzen voor extra comfort en ondersteuning

Vanzelfsprekend adviseren we (goed ingelopen) bergwandelschoenen aan. Het zou perfect zijn als je wandellaarzen hebt, deze zijn steviger en stijver dan een wandelschoen en hebben een hoge schacht die steun biedt voor de enkels. Daarnaast dempt de dikke zool bij oneven terrein en zorgt voor minder belasting van de knieën. Op Pad Magazine heeft afgelopen jaar bergwandelschoenen getest uit categorie B (dit wil zeggen dat de schoenen geschikt zijn voor lange afstandspaden), misschien nuttig om te lezen voordat u een keuze maakt!

Qua kleding zijn een fleecevest, thermo-ondergoed en softshell onmisbaar. Softshell jassen zijn licht, ademend en comfortabel. Een softshell is in mijn ogen beter dan een regenjas die niet ademend is. Ik vind zelf de softshell jassen van Trespass erg fijn, en ik werkte met verschillende lagen kleding omdat de temperatuur in de Alpen erg kan schommelen.

Wandelen in de bergen, Alpen, Wandelvakantie

Goed voorbereid op pad in de bergen

Het is verstandig om een kompas, kaartmateriaal & wandelgids (deze krijg je beide van ons) mee te dragen in een dag rugzak met een inhoud van 15 tot 30 liter. De rugzak moet waterdicht zijn, en als dit niet het geval is dan is het handig een waterdichte hoes te kopen voor de rugzak. We raden aan om de rugzak te vullen met 2 tot 4 liter water, snacks voor onderweg (bijvoorbeeld muesli repen en fruit), een lunchpakket, extra kleding, handschoenen & muts (ook in de zomer!), een zonnebril, zonnebrand crème, en het is slim om je geld, paspoort, mobiele telefoon en zeker uw camera mee te dragen 😉

Een aantal voorwerpen die essentieel zijn om mee te nemen tijdens je wandeling: hoofdzaklamp (inclusief reserve batterijen), zakmes, kompas en EHBO tas. Daarnaast is het altijd slim om een extra geheugen kaart voor de camera mee te nemen. Wandelstokken worden door steeds meer wandelaars gebruikt en kunnen veel ondersteuning bieden. Neem bijvoorbeeld de Leki-Makalu wandelstokken, deze zijn comfortabel en anti-shock.

Avontuur, Bergen, Wandelen, Wandelvakantie

Ga jij op avontuur in de bergen?

Mocht je vragen hebben over wandelvakanties in de bergen, over de Tour du Mont Blanc of andere wandelvakanties, neem dan contact op met een van onze Bestemmingsspecialisten!

, , ,

By
Na mijn buitenlandse stages in Australië, Argentinië en Schotland heb ik mijn bacheloropleiding Internationaal Toeristisch Management afgerond. Sinds januari 2016 ben ik werkzaam bij Macs Adventure en ik houd me dagelijks bezig met alles dat te maken heeft met avontuurlijke reizen. In de tussentijd is mijn verlanglijstje alleen maar groter geworden en krijg ik de kriebels om zelf op avontuur te gaan! Wat is er nou mooier om van je passie je werk te maken?