Telefoon: 085 - 208 27 41 | maandag - vrijdag: 9:00 - 17:00

Individuele Wandel- en Fietsvakanties


Even geduld a.u.b. …

Een nieuwsgierige Schotse Hooglander
×

Hoogtepunten

 • Bewandel het beroemdste wandelpad van Schotland.
 • Geniet van veelbelovende uitzichten aan de oevers van Loch Lomond.
 • Wandel door het ruwe landschap van Rannoch Moor.
 • Ervaar de warme Schotse cultuur en de ruige Highlands.
 • Bereik Fort William met een gevoel van voldoening.

Ervaar de mooiste gedeeltes van de legendarische De West Highland Way. De route gaat van start in Milngavie, bij Glasgow, en eindigt in Fort William. Laat u verrassen door het afwisselende Schotse landschap met de ruige ‘Highlands’ en rustige meren. U passeert nieuwsgierige Schotse Hooglanders naar kleine landelijke dorpjes en leert de warme gastvrijheid kennen. Beklim de door velen gevreesde ‘Devil’s Staircase' en maak kennis met de grootste berg van Schotland, Ben Nevis, in Fort William. Ervaar met deze reis de Schotse Highlands op zijn best!

Zomer 2017: Het Kingshouse Hotel is vanwege renovatie gesloten vanaf begin oktober 2016 en voor ongeveer 18 maanden. Wij verzorgen daarom een transfer van Kingshouse naar de alternatieve overnachtingsplek (en de volgende dag weer terug) op onze kosten.


Het reisprogramma: Het is mogelijk om deze route af te leggen in 5 tot 10 wandel dagen. Wij zijn erg flexibel en het op maat maken van een wandelvakantie is voor ons geen enkel probleem. Het zal u misschien opvallen dat op dag 5 van dit reisprogramma er een taxi transfer is inbegrepen van Inverarnan naar Bridge of Orchy, vervolgens wandelt u verder naar Kingshouse. Deze taxi transfer is inbegrepen omdat de afstand van Inverarnan naar Kingshouse anders ontzettend groot is (> 50km).
Mocht u toch de volledige West Highland Way willen wandelen in 8 dagen & 7 nachten, dan is dit uiteraard mogelijk. De gemiddelde dagelijkste afstand is dan 25km per dag, met een langste dag van 33,5km. Wandelt u 7 dagen dan is de afstand gemiddeld 22km per dag, wandelt u 8 dagen is dit gemiddeld 19,5km per dag, in 9 dagen is dit gemiddeld 17,5km en in 10 dagen 15km per dag. Neem voor meer informatie contact op met het team.

Dag 1: Aankomst Glasgow/Milngavie

De West Highland Way start in Milngavie, een klein dorpje bij Glasgow. U kunt er voor kiezen om in de bruisende stad Glasgow te overnachten, of bij het startpunt van de wandeling in Milngavie. Benut de gelegenheid om Glasgow te leren kennen, een van de vriendelijkste steden ter wereld.


Dag 2: Wandel naar Drymen

Vanuit Milngavie wandelt u in noordelijke richting naar Drymen. Het is een rustige wandeling door de Schotse laaglanden, geruisloze weidevelden en groene bossen naar het kleine, gezellige dorpje Drymen.


Het is aan te bevelen om een bezoekje te brengen aan de Glengoyne whisky destilleerderij waar rondleidingen gegeven worden. Er is namelijk niets beters dan een glaasje whisky als de benen moe zijn!


Afstand: 19.2 km, 6 tot 7 uur


(stijgen: 419 m, dalen: 307 m)


Overnachting: Drymen


Dag 3: Wandel naar Rowardennan

Vanuit Drymen begint een klim naar Conic Hill. Het is een vrij steile beklimming, maar hierna kunt u genieten van een veelbelovend uitzicht over Loch Lomond, het grootste meer van het Verenigd Koninkrijk, en de bijbehorende eilandjes.


Hierna volgt u het pad bergafwaarts in de richting van Balmaha. Het volgende gedeelte kent uitdagende, korte en steile beklimmingen en u zult met een zeer voldaan gevoel in Rowardennan aankomen.


Afstand: 24 km, 7 tot 8 uur


(stijgen: 665 m, dalen: 815 m)


Overnachting: Rowardennan


Dag 4: Wandel naar Inverarnan

Na het verlaten van Rowardennan loopt de route langs beboste paden die u geleidelijk op hoogte brengen. Tijdens de wandeling wordt u getrakteerd op mooie uitzichten over het water en de ruwe toppen van de Arrochar Alps.


De route tussen Inversnaid en Inverarnan is een pittige opgave met veel stijgingen en dalingen. Het eerste gedeelte van de route heeft een vrij grof terrein en is daarmee vrij inspannend.


Afstand: 22.4 km, 6 tot 8 uur


(stijgen: 931 m, dalen: 697 m)


Overnachting: Inverarnan


Dag 5: Wandel naar Kingshouse

In de ochtend brengt een taxi u naar het startpunt, Bridge of Orchy.  Dit is een van onze favoriete gedeeltes van de West Highland Way! U passeert het kleurrijke Loch Tulla en vervolgens de weg door Rannoch Moor—een prachtige en verlaten vlakte die ooit bedekt werd door een gigantische ijskap.


Rannoch Moor is een zeer inspirerende plek, maar ook de uitzichten van Buachaille Etive Mor, de meest gefotografeerde berg van Schotland, zullen u niet teleurstellen.


Afstand: 19.2 km, 6 tot 7 uur


(stijgen:  518 m, dalen: 438 m)


Overnachting: Kingshouse


Dag 6: Wandel naar Kinlochleven

Vanuit Kingshouse bewandelt u de ‘militaire wegen’ naar Altnafeadh. Deze zijn in de 18e eeuw door de Engelsen aangelegd om de ruige Schotse stammen in bedwang te houden. 


U wandelt langs historische plekken zoals het Glencoe Massacre, een bloedbad dat plaatsvond in 1692. Hierna beklimt u zigzaggend de ‘Devil’s Staircase’ naar het hoogste punt van de West Highland Way (548 m). Hier krijgt u bij helder weer een prachtig uitzicht op de berg Ben Nevis.


Afstand: 14.4 km, 4.5 tot 6 uur


(stijgen: 423 m, dalen: 659 m)


Overnachting: Kinlochleven


Dag 7: Wandel naar Fort William

De dag begint met een vrij steile beklimming, maar eenmaal aan de top kunt u op adem komen met een mooi panoramisch uitzicht. Vervolgens wandelt u langs een afgelegen vallei richting Fort William met uitzichten op Ben Nevis.


Hierna volgt u een breed, bebost pad naar het bezoekerscentrum van Fort William. De laatste 3 kilometer wandelt u de Ben Nevis Road die u naar het officiële einde van de West Highland Way brengt. Dit is tevens de hoofdstraat van Fort William. Hier komt uw Schotse avontuur ten einde.


Afstand: 24 km, 7 tot 8 uur


(stijgen: 735 m, dalen: 737 m)


Overnachting: Fort William


Dag 8: Terugreis vanuit Fort William

Veel van onze klanten boeken een extra overnachting in Fort William om de omgeving te verkennen. Het is mogelijkheid Ben Nevis te beklimmen of om bijvoorbeeld door Glen Nevis te wandelen. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met uw Bestemmingsspecialist.


 

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijft u in een selectie van 2, 3 en 4 sterren herbergen, hotels en B&B 's. Alle accommodaties zijn zorgvuldig gekozen om u te verzekeren van een gastvrij ontvangst, zodat u van elke minuut van het avontuur kan genieten.


De accommodaties die door ons geselecteerd zijn kunt u terugvinden op de website. We proberen kamers te boeken met een eigen badkamer, maar wanneer dit niet mogelijk is boeken we in sommige gevallen kamers met een gedeelde badkamer. In dit geval zullen we u altijd inlichten. 

 

 
Braeside B&B - Drymen

In Braeside kunt u rekenen op een warm welkom van Colin en Scott die u ontvangen in hun moderne driesterren accommodatie.


 

 

 


 

 

 
Ashbank B&B - Drymen

Tommy en Mhairi zijn de vriendelijke eigenaren van dit sfeervolle Guest House die omgeven wordt door prachtige natuur met uitzichten op het dorpsplein en de omliggende heuvels.


 

 

 


 

 

 Bramblewood - DrymenBramblewood - Drymen

Bramblewood is een vriendelijke en comfortable Bed & Breakfast in het rustige dorpje Drymen.


 

 

 


 

 

 
Rowardennan Hotel - Rowardennan

Het Rowardennan hotel ligt aan de ruige oostelijke oevers van Loch Lomond in Queen Elizabeth Forest. Geniet van de prachtige uitzichten op Ben Lomond en de bergen in het noorden.


 

 

 


 

 

 Anchorage Cottage - RowardennanAnchorage Cottage - Rowardennan

Deze gastvrije accommodatie in Rowardennan heeft een prachtige tuin waar u na de wandeltocht kunt genieten van de adembenemende uitzichten op het meer en de vele eilandjes aan de westelijke oever.


 

 

 


 

 

 
Beinglas Farm - Inverarnan

Beinglas Farm ligt 3 km ten noorden van Loch Lomond op de West Highland Way route. U zult genieten van uw verblijf te midden van ruige bergen, watervallen en wilde dieren. 

 

 


 

 

 
Ardlui Hotel - Inverarnan

Het Ardlui Hotel ligt in het hartje van Schotland’s eerste nationaal park: ‘Loch Lomond & the Trossachs National Park’.


 

 

 


 

 

 Edencoille - KinlochlevenEdencoille - Kinlochleven

Edencoille is een charmante viersterren Guest House, een familiebedrijf dat uitkijkt op Loch Leven, de dramatische toppen van Glencoe en de Mamore Forest.


 

 

 


 

 

 
MacDonald Hotel - Kinlochleven

The MacDonald Hotel ligt aan de voet van de Mamore Mountains, een groep bergen in de Schotse Highlands. De omgeving is zo prachtig dat deze gebruikt werd als een van de filmlocaties in de Rob Roy film.


 

 

 


 

 

 Guisachan Guest House - Fort WilliamGuisachan Guest House - Fort William

Verwacht een zeer warm welkom in het Guisachan House, dit familiebedrijf is gelegen in Fort William aan de voet van Ben Nevis en op slechts 10 minuten loopafstand van het stadscentrum.


 

 

 


 

 

 Berkeley House - Fort WilliamBerkeley House - Fort William

Deze traditionele Guest House werd gebouwd eind 1800 en in 1998 compleet gerenoveerd. De oorspronkelijk kenmerken zijn behouden en dit zorgt voor een sfeervolle combinatie van een traditionele stijl met moderne faciliteiten.


 

 

 


 

 

 Myrtle Bank - Fort WilliamMyrtle Bank - Fort William

Myrtle Bank is een aangename accommodatie met een warm interieur en een uitzonderlijk gastvrije gastvrouw genaamd Dora. Geniet van een prachtig uitzicht op Loch Linnie en een ideale locatie op loopafstand van de binnenstad. Deze B&B wordt bijzonder hoog aangeschreven door gasten.


 

 

 


 

 

 
The Lime Tree - Fort William

The Lime Tree Hotel, restaurant en de Art Gallery bieden een fantastische accommodatie in een buitengewone locatie in het centrum van Fort William.


 

 

 

Alternatieve accommodatie

We proberen te allen tijden de best mogelijke accommodaties vast te leggen die op dat moment beschikbaar zijn. Het kan echter voorkomen dat er geen beschikbaarheid is in overnachtingsplekken en we naar een alternatief uitwijken (van dezelfde of hogere standaard). In dit geval zullen we je hierover meteen inlichten.


Maaltijden

Het ontbijt is iedere ochtend inbegrepen. Dit is in de meeste gevallen een continentaal ontbijt of een stevig ’Full Scottish’ ontbijt.


De lunch en het diner zijn niet inbegrepen, maar de meeste accommodaties  verzorgen graag een lunchpakket zolang u dit aanvraagt bij aankomst. We bieden u hierdoor de flexibiliteit om zelf te kiezen waar u wilt dineren. Uw accommodatie heeft meestal een restaurant, maar als dit niet het geval is zijn er restaurants en ’pubs’ in de nabije omgeving.

 
Alleenreizende

Deze wandeling is ook geschikt voor alleenreizende. Houd hierbij wel in de gaten dat in dit geval een toeslag in rekening wordt gebracht.


Bagagevervoer

Uw bagage wordt tijdens de reis van accommodatie naar accommodatie vervoerd. We verzoeken u vriendelijk om de bagage te beperken tot 1 tas van maximaal  20 kg per persoon.


Bewegwijzering

De West Highland Way is goed bewegwijzerd en makkelijk te volgen. Daarnaast  voorzien we u van een gedetailleerde kaart en Engelstalige wandelgids zodat u zonder zorgen op pad kunt.


Uitrusting

Uw informatiepakket bevat een uitgebreide lijst die onder andere beschrijft welke standaard uitrusting door ons wordt aanbevolen, zoals prettige wandelschoenen en warme en waterdichte kleding.


Reisverzekering

Het is een vereiste om bij het boeken van deze vakantie een geschikte reisverzekering af te sluiten met dekking voor noodevacuatie of ziekenhuiszorg.

Heenreis naar Glasgow/Milngavie

Vliegen


De dichtstbijzijnde luchthaven is Glasgow International Airport maar er kan ook naar Edinburgh Airport gevlogen worden. Vanuit Amsterdam vertrekken dagelijks rechtstreekse vluchten naar beide bestemmingen. Daarnaast kan er ook gevlogen worden vanaf Düsseldorf. Als u  naar Edinburgh vliegt, neem dan de Scotrail trein naar Glasgow (1 uur) of de bus (1.5 uur).


Vanuit de luchthaven kunt u de shuttlebus of een taxi nemen naar het centrum van Glasgow tegen redelijke tarieven.


Milngavie


Milngavie ligt net buiten Glasgow en kan het makkelijkst bereikt worden met de Scotrail trein. Ieder half uur vertrekt er een trein vanaf Glasgow Queen Street Station en deze brengt u in ongeveer 20 minuten naar Milngavie. Op zondagen zijn de treindiensten beperkt en moet u misschien een alternatieve route nemen. Er gaat een bus vanuit Renfrew Street naar Milngavie (nr. 109) of u kunt een taxi nemen.


Auto


Het is mogelijk om vanuit IJmuiden de DFDS veerboot naar Newcastle te nemen. Deze veerboot vertrekt elke dag om 17:30 en arriveert de volgende dag om 09:00 (16,5 uur). Hierna kunt u met de auto naar Milngavie rijden (3,5 uur).


Parkeren


U kunt uw auto gratis parkeren bij het Milngavie Railway Station (134 plaatsen) of tegenover het politiebureau (beperkt aantal plaatsen. Indien u een overnachting heeft


in het Premier Inn Hotel in Milngavie dan mag de auto hier gratis geparkeerd worden. Let op, dit is alleen bedoeld voor hotelgasten.


Vertrek vanuit Fort William

Het vervoer van Fort William naar Glasgow is niet inbegrepen in de reissom. Op de terugweg naar Glasgow adviseren wij om de City Link bus te nemen die 4 tot 5 keer per dag gaat. Met de bus bent u in ongeveer 3 uur terug in Glasgow. Het is ook mogelijk om een Scotrail trein terug naar Glasgow te nemen (ongeveer 4 uur).

Inbegrepen

 • 7 x Overnachtingen in B&B’s en kleine hotels.
 • 7 x Ontbijt.
 • Bagagevervoer (1 tas van max. 20 kg per persoon).
 • Taxi transfer van Inverarnan naar Bridge of Orchy.
 • Uitgebreid informatiepakket met Engelstalige wandelgids en kaart.
 • 24/7 telefonische bereikbaarheid en service.

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering.
 • Heenreis naar Glasgow/Milngavie en terugreis vanuit Fort William.
 • Lunch & Diner.
 • Snacks & Drankjes.
 • Persoonlijke uitrusting.
 • Taxi transfers of openbaar vervoer.

Extra's

 • Extra nachten voorafgaand, tijdens of na de reis.
 • Supplement voor eenpersoonskamer.
 • Hotel upgrades.
 • Taxi transfers.

Opties

Type Naam Prijs vanaf
Extra Toeslag voor eenpersoonskamer €260
Accommodatie Extra overnachting in Fort William €70
Accommodatie Extra overnachting in Glasgow €70
Accommodatie Extra overnachting in Milngavie €60
Accommodatie Extra overnachting in Rowardennan €70
Accommodatie Kamer met twee aparte bedden €0

Hoe fit moet ik zijn?

We bieden een ruime selectie van reizen voor elk fitness niveau. Bij Macs Adventure NL zijn wij ervan overtuigd dat u meer zult genieten van uw vakantie als u in een goede conditie verkeert. Er zijn routes die ontspannend zijn en die u zonder speciale training kunt bewandelen. Andere routes zijn meer uitdagend en vereisen een hogere lichamelijke conditie of ervaring met wandelen. Zorg ervoor dat u bij het uitkiezen van uw reis altijd de aangegeven moeilijkheidsgraad in de gaten houdt - deze wordt aangeduid bij ‘Niveau’. Uitgebreide informatie over het wandelniveau kan teruggevonden worden op de website. Onze Bestemmingsspecialisten adviseren u graag als u meer vragen heeft.

Hoe ver van tevoren moet ik boeken?

We raden u aan om uw reis direct te boeken wanneer u die gekozen heeft, zodat we de bijzondere en authentieke accommodaties voor u kunnen vastleggen. Deze accommodaties zijn zo authentiek en persoonlijk dat ze vrij snel geboekt worden.

Welke uitrusting heb ik nodig?

In het algemeen adviseren we om goede waterdichte wandelschoenen te dragen en comfortabele kleding met (regen)jas en een rugzak. Daarnaast voorzien we u van een informatiepakket met een gedetailleerde routebeschrijving en kaartmateriaal. In het informatiepakket vindt u meer informatie over de uitrusting die nodig is voor deze specifieke wandeling.

Er is een probleem, wat doe ik?

Als er zich tijdens de reis een probleem voordoet, dan bieden wij en onze lokale partners advies en bijstand. We zijn te allen tijde te bereiken op de telefoonnummers die genoteerd staan in uw informatiepakket.

Kan ik een nacht langer blijven?

Wilt u uw reis verlengen met een extra overnachting om nog meer te kunnen genieten van uw bestemming? Geen probleem - neem dan contact met ons op met je verzoek! Uw Bestemmingsspecialist maakt de reis voor u op maat.

Mag de hond mee?

Hoewel het begrijpelijk is dat u uw trouwe viervoeter graag meeneemt op reis, kunnen we dit helaas niet realiseren. De accommodaties waarmee we samenwerken zijn als het ware een van de ‘highlights’ van de vakantie, ze zijn van een vrij hoge standaard. Deze accommodaties zijn vaak klein en traditioneel en staan in de meeste gevallen geen honden toe. Het is daarnaast in veel gevallen lastig om restaurants/pubs te vinden die honden toestaan.

×
×
Stel een vraagLees onze Privacybeleid

Vind hier uw perfecte individuele wandel- en fietsvakantie en ontdek waarom duizenden mensen elk jaar voor Macs Adventure kiezen.


© 2017 Macs Adventure NL

| Sitemap