Telefoon: 085 - 208 27 41 | maandag - vrijdag: 9:00 - 17:00

Individuele Wandel- en Fietsvakanties


Even geduld a.u.b. …

Ontdek de Schotse Highlands te voet en met de trein!
×

Hoogtepunten

 • Beleef de West Highland Line— een van ‘s werelds mooiste treinreizen.
 • Zeil langs de ‘bonnie banks’ van Loch Lomond.
 • Bewandel de mooiste paden van Schotland.
 • Geniet van de rust en stilte in het ruige landschap van de Highlands.
 • Volg de route van de ‘Zweinstein Express’ naar de westkust.

Ontdek de Schotse Highlands op een unieke manier, namelijk gedeeltelijk te voet en met de trein! Combineer het wandelen van de legendarische West Highland Way met de West Highland Line. Dit is een van de mooiste treinreizen ter wereld die u meeneemt door het mysterieuze Schotse landschap.
Zeil over het prachtige meer van Loch Lomond op weg naar Fort William en bereik Ben Nevis, de grootste berg van Groot-Brittannië. Het hoogtepunt van deze reis is de Jacobite stoomtrein, ook wel bekend als de ‘Zweinstein Express’ uit de ‘Harry Potter’ films.

Dag 1: Aankomst in Glasgow

De reis begint in Glasgow, de grootste stad van Schotland. Er zijn talloze interessante musea zoals de ‘Kelvingrove Art Gallery,’ gezellige restaurants, en beroemde ‘pubs’ en kroegjes. Het is ook de grootste Schotse winkelstad, met ‘Buchanan Street’ als hoogtepunt.    


Overnachting: Glasgow


Dag 2: ‘West Highland Line’ naar Ardlui

U stapt bij Glasgow Queen Street Station op de West Highland Line die in noordelijke richting naar Loch Lomond vertrekt. De treinrit is een prachtige ervaring en biedt een mooi uitzicht op het Schotse landschap.


Overnachting: Inverarnan


Dag 3: Bewandel de West Highland Way naar Crianlarich

De dag begint met een veerboot over het prachtige Loch Lomond naar Ardleish. Bij aankomst bevindt u zich op de legendarische West Highland Way en kan de wandeling beginnen. U wandelt in noordelijke richting door Glen Falloch en hier zijn vele sprankelende watervallen te bewonderen. 


Na het doorkruisen van het naaldbos bereikt u de vallei Strath Fillan waarna u het kleine stadje Crianlarich binnenwandelt.


Afstand: 13 km, 3 tot 4 uur


Overnachting: Crianlarich


Dag 4: Bewandel de West Highland Way naar Bridge of Orchy

In de voetsporen van St. Fillan, een Ierse prediker uit de 8e eeuw, doorkruist u Dalrigh. Dit betekent ‘The King’s Field’ in het Schotse Gaelic vanwege de strijd die hier plaatsvond in 1306.


Neem bij aankomst in Tyndrum de tijd voor een rustgevende lunchpauze. Volg hierna de West Highland Way door het spectaculaire berglandschap van Beinn Odhar en Beinn Dorain. Na de afdaling naar Bridge of Orchy wordt u omringd door prachtige bergtoppen.


Afstand: 21 km, 4 tot 5 uur


Overnachting: Bridge of Orchy


Dag 5: West Highland Line naar Spean Bridge

Na een hartig ontbijt is er de mogelijkheid om naar het kleurrijke Loch Tulla te wandelen (8 km). Tijdens deze wandeling maakt u kennis met de indrukwekkende uitzichten van het wilde landschap van Rannoch Moor en de Black Mount.


Het programma voor de namiddag is heerlijk ontspannend. U stapt op de trein die dwars door het verlaten en wilde landschap van Rannoch Moor rijdt. Vanuit de trein kunt u langs de verschillende meren vele roedels herten zien.


Overnachting: Spean Bridge 


Dag 6: Bewandel de East Highland Way naar Fort William

Vandaag staat in het teken van Ben Nevis (1344m),  de hoogste berg van Groot-Brittannië. Geniet van de unieke panorama’s op weg naar de ‘Outdoor Capital’ van Schotland.


Afstand: 18 km, 3 tot 4 uur


Overnachting: Fort William 


Dag 7: Ben Nevis of Glen Nevis

Maak op uw eigen manier gebruik van de extra dag in Fort William. Geniet van een ontspannende wandeling door de rustige vallei van Glen Nevis of kies voor een echte uitdaging en beklim Ben Nevis.


U kunt ook een kleinere wandeling te ondernemen in het dal van Fort William. We raden u aan om in dit geval voor de korte wandeling naar de Steall watervallen en Nevis Gorge te kiezen.


Optioneel:


Beklimmen van Ben Nevis: 16 km, 7 - 9 uur


Glen Nevis wandeling: 3 km, 2 - 3 uur


Overnachting: Fort William


Dag 8: Met de ‘Jacobite’ stoomtrein naar Mallaig

Voor menig toerist is vandaag het hoogtepunt van de reis: de Jacobite stoomtrein van Fort William naar Mallaig. De Jacobite stoomtrein is ook wel bekend als de ‘Zweinstein Express’ uit de ‘Harry Potter’ films. De trein rijdt ook over het beroemde Glenfinnan viaduct met zijn 21 pijlers. Het eindpunt van de Jacobite stoomtrein is het levendige havenstadje Mallaig. Hier zal u ook overnachten.


Overnachting: Mallaig


Dag 9: Terugreis

Helaas komt uw reis na het ontbijt officieel ten einde. Stap nog een laatste keer aan boord van de West Highland Line en reis terug naar Glasgow (5,5 uur). Of breng een bezoekje aan het eiland Skye! Het is eenvoudig om vanuit Mallaig per Calmac veerboot naar Skye te reizen (30 min).

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijft u in een selectie van 2, 3 en 4 sterren herbergen, hotels en B&B’s. Alle accommodaties zijn zorgvuldig gekozen om u te verzekeren van een gastvrij ontvangst en zodat u van elke minuut van het avontuur kunt genieten.


We proberen kamers te boeken met een eigen badkamer, maar wanneer dit niet mogelijk is boeken we in sommige gevallen kamers met een gedeelde badkamer. In dit geval zullen we u altijd inlichten.


Accommodatie Upgrade

Wilt u gebruik maken van onze luxe accommodatie? Wij kunnen een upgrade voor u regelen zodat u in een hotel of luxe B&B verblijft voor de overnachtingen in Fort William, Spean Bridge en Mallaig.


Maaltijden

Het ontbijt is iedere ochtend inbegrepen. Dit is in de meeste gevallen een continentaal ontbijt of een stevig ’Full Scottish’ ontbijt.


De lunch en het diner zijn niet inbegrepen, maar de meeste accommodaties  verzorgen graag een lunchpakket zolang u dit aanvraagt bij aankomst. We bieden u de flexibiliteit om zelf te kiezen waar u wilt dineren. Uw accommodatie heeft meestal een restaurant, maar als dit niet het geval is zijn er restaurants/’pubs’ in de nabije omgeving. 

Beschikbaarheid

De West Highland Rail & Hike is beschikbaar tussen medio april en medio oktober.


De startdata worden bepaald door de operationele tijden van de Jacobite stoomtrein.


25 apr — 5 jun 2017: u kunt starten op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.


6 jun—16 sep 2017: u kunt starten op iedere dag van de week.


17 sep—21 okt 2017: u kunt starten op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en  zaterdag.


Alleenreizende

Deze wandeling is ook geschikt voor alleenreizende. Houd hierbij wel in de gaten dat in dit geval een toeslag in rekening wordt gebracht. 


Bagagevervoer

Uw bagage wordt tijdens de reis van accommodatie naar accommodatie vervoerd. We verzoeken u vriendelijk om de bagage te beperken tot 1 tas van maximaal 20 kg per persoon. We verzoeken vriendelijk om op de dagen met treinreizen zelf uw bagage aan boord te nemen.


Bewegwijzering

De West Highland Way is goed bewegwijzerd en makkelijk te volgen. De East Highland Way is niet bewegwijzerd, maar u wordt voorzien van een gedetailleerde kaart, gids en Engelstalige routebeschrijvingen zodat u zonder zorgen op pad kunt.


Uitrusting

Uw informatiepakket bevat een uitgebreide lijst die onder andere beschrijft welke standaard uitrusting door ons wordt aanbevolen, zoals prettige wandelschoenen en warme en waterdichte kleding.


Reisverzekering

Het is een vereiste om bij het boeken van deze tour een geschikte reisverzekering af te sluiten met dekking voor noodevacuatie en ziekenhuiszorg.


Terrein en niveau

Het niveau van deze reis beoordelen wij als eenvoudig tot gemiddeld wandelniveau. De dagelijkse wandelingen variëren tussen de 13 en 21 km. Sommige dagen zullen uitdagender zijn afhankelijk van het terrein. Het terrein is afwisselend met wat hoogteverschillen, maar het is niet pittig. Deze reis is perfect voor wandelaars met een goede algemene conditie.

Heenreis naar Glasgow

Vliegen


De dichtstbijzijnde luchthaven is Glasgow International Airport maar er kan ook naar Edinburgh Airport gevlogen worden. Vanuit Amsterdam vertrekken dagelijks rechtstreekse vluchten naar beide bestemmingen. Daarnaast kan er ook gevlogen worden vanaf Düsseldorf. Wanneer u ervoor kiest naar Edinburgh te vliegen, dan kan de Scotrail trein genomen worden naar Glasgow (1 uur). U kunt ook de bus nemen (1.5 uur).


Vanuit de luchthaven kan u de shuttlebus of een taxi nemen naar het centrum van Glasgow tegen redelijke tarieven.


Auto


Het is mogelijk om vanuit IJmuiden de DFDS veerboot naar Newcastle te nemen. Hierna kunt u met de auto naar Schotland rijden (ongeveer 3 uur).


Parkeren


Als u de auto voor de duratie van uw wandelvakantie achter wilt laten dan is dit mogelijk. Neem een kijkje op de website van City Parking Glasgow. Het is mogelijk de auto te parkeren in een van de Multi-Storey parkeergarages die 24 uur geopend zijn. U betaald dan wanneer u het parkeerterrein verlaat. Als u van plan bent om te rijden, houdt er dan rekening mee dat een parkeerplaats niet gegarandeerd is en wij niet verantwoordelijk zijn voor het organiseren van een plek.


Terugreis vanuit Mallaig

Terug naar Glasgow


Trein


U kunt er voor kiezen om nog een laatste keer aan boord te gaan van de West Highland Line en de trein terug te nemen naar Glasgow Queen Street (5,5 uur). Voor meer informatie neem een kijkje op de website van Traveline.


Bus


Neem de bus vanuit Mallaig naar Fort William Bus Station (1,5 uur) en stap over op een bus naar Glasgow Buchanan Bus Station (3 uur).


Terug naar Newcastle


Auto


Als u met de DFDS veerboot terugkeert naar IJmuiden dan kunt u vanuit Mallaig naar Newcastle rijden (6-7 uur).


Terug naar Edinburgh


Trein


U kunt er voor kiezen om nog een laatste keer aan boord te gaan van de West Highland Line en de trein terug te nemen naar Glasgow Queen Street (5,5 uur). Stap vervolgens op de trein naar Edinburgh (50 min). Voor meer informatie neem een kijkje op de website van Traveline.


Bus


Neem de bus vanuit Mallaig naar Fort William Bus Station (1,5 uur) en stap over op een bus naar Edinburgh (1 uur, 15 min).

Inbegrepen

 • 8 x Overnachting in B&B’s en kleine hotels.
 • 8 x Ontbijt.
 • Bagagevervoer op dag 2, 3 & 5 (1 tas van max. 18kg per persoon).
 • Uitgebreid informatiepakket met Engelse wandelgids & kaart.
 • Treinkaartjes voor treinreizen die genoemd zijn in het reisprogramma (in 2de klas).
 • Enkele treinreis met de Jacobite stoomrein van Fort William naar Mallaig.
 • 24/7 telefonische bereikbaarheid en service.

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering.
 • Heenreis naar Glasgow en terugreis vanuit Mallaig.
 • Lunch & Diner.
 • Snacks & Drankjes.
 • Persoonlijke uitrusting.
 • Taxi transfers of openbaar vervoer.

Extra's

 • Extra nachten voorafgaand, tijdens of na de reis.
 • Supplement voor eenpersoonskamer.
 • Hotel upgrades.
 • Taxi transfers.

Opties

Type Naam Prijs vanaf
Extra Jacobite stoomtrein: Upgrade (1e klas) €40
Extra Toeslag voor eenpersoonskamer €290
Accommodatie Extra overnachting in Fort William €70
Accommodatie Extra overnachting in Glasgow €70
Accommodatie Extra overnachting in Mallaig €55
Accommodatie Kamer met twee aparte bedden €0

Hoe fit moet ik zijn?

We bieden een ruime selectie van reizen voor elk fitness niveau. Bij Macs Adventure NL zijn wij ervan overtuigd dat u meer zult genieten van uw vakantie als u in een goede conditie verkeert. Er zijn routes die ontspannend zijn en die u zonder speciale training kunt bewandelen. Andere routes zijn meer uitdagend en vereisen een hogere lichamelijke conditie of ervaring met wandelen. Zorg ervoor dat u bij het uitkiezen van uw reis altijd de aangegeven moeilijkheidsgraad in de gaten houdt - deze wordt aangeduid bij ‘Niveau’. Uitgebreide informatie over het wandelniveau kan teruggevonden worden op de website. Onze Bestemmingsspecialisten adviseren u graag als u meer vragen heeft.

Hoe ver van tevoren moet ik boeken?

We raden u aan om uw reis direct te boeken wanneer u die gekozen heeft, zodat we de bijzondere en authentieke accommodaties voor u kunnen vastleggen. Deze accommodaties zijn zo authentiek en persoonlijk dat ze vrij snel geboekt worden.

Welke uitrusting heb ik nodig?

In het algemeen raden we u aan om goede waterdichte wandelschoenen te dragen en comfortabele kleding met (regen)jas en een rugzak. Daarnaast voorzien we u van een informatiepakket met een gedetailleerde routebeschrijving en kaartmateriaal. In het informatiepakket vindt u meer informatie over de uitrusting die nodig is voor deze specifieke wandeling.

Er is een probleem, wat doe ik?

Als er zich tijdens de reis een probleem voordoet, dan bieden wij en onze lokale partners advies en bijstand. We zijn te allen tijde te bereiken op de telefoonnummers die genoteerd staan in uw informatiepakket.

Kan ik een nacht langer blijven?

Wilt u uw reis verlengen met een extra overnachting om nog meer te kunnen genieten van uw bestemming? Geen probleem - neem dan contact met ons op met uw verzoek! Uw Bestemmingsspecialist maakt de reis voor u op maat.

×
×
Stel een vraagLees onze Privacybeleid

Vind hier uw perfecte individuele wandel- en fietsvakantie en ontdek waarom duizenden mensen elk jaar voor Macs Adventure kiezen.


© 2017 Macs Adventure NL

| Sitemap