Telefoon: 085 - 208 27 41 | maandag - vrijdag: 9:00 - 17:00

Individuele Wandel- en Fietsvakanties


Even geduld a.u.b. …

Individuele wandelvakantie langs de muur van Hadrianus
×

Hoogtepunten

 • Volg de door UNESCO beschermde muur van Hadrianus van Newcastle naar Bowness.
 • Wandel door de ongerepte natuur van het grensland tussen Schotland en Engeland.
 • Ontdek de rijke Romeinse geschiedenis en reis terug in de tijd.
 • Beleef ‘s werelds best bewaarde Romeinse grens en talloze forten en ruïnes.
 • Ervaar iedere dag opnieuw de gastvrijheid van onze traditionele B&B’s.

Reis terug in de tijd op deze nationale wandelroute langs de Hadrian’s Wall (De Muur van Hadrianus). Dit is ‘s werelds best bewaarde Romeinse grens en wordt door UNESCO beschermd.
Deze achtdaagse wandelreis begint in Newcastle aan de Noordzee en eindigt in Bowness aan de Ierse zee. De wandeltocht loopt door de ongerepte natuur van het grensland tussen Engeland en Schotland. Ontdek met deze reis al wandelend de ruige, groene natuur van Engeland. Onderweg zijn er talloze Romeinse forten, ruïnes en musea die het verhaal weer tot leven brengen.

Dag 1: Aankomst Newcastle-Upon-Tyne

Welkom in de levendige stad Newcastle! Het officiële startpunt van de Hadrian’s Wall bevindt zich hier, een Romeins fort genaamd ‘Segedunum’. Waarom brengt u geen bezoekje aan het aaneengesloten museum om in de stemming te komen? Het museum geeft inzicht in de geschiedenis van de muur.


Overnachting: Newcastle-upon-Tyne


Dag 2: Wandel naar Heddon

Vandaag verlaat u het drukke stadslandschap en begint de wandeltocht terug in de tijd. Het eerste gedeelte van de route gaat over geasfalteerde wegen langs de rivier Tyne en de buitenwijken van de stad.


Kort voor Heddon maakt u kennis met het rechte, groene landschap en de eerste overblijfselen van de muur. Het is een klein dorpje met beperkte accommodatie mogelijkheden, enkele lokale ‘pubs’ en een winkeltje. Na een lange eerste wandeldag kunt u genieten van de lokale specialiteiten van Heddon.


Afstand: 24 km, 6 tot 7 uur


Overnachting: Heddon


Dag 3: Wandel naar Chollerford

De dag begint met een rustige wandeling en al snel ziet u meer van de door Unesco beschermde Romeinse grens en komt de geschiedenis steeds meer tot leven. Op weg naar Chollerford passeert u de indrukwekkende overblijfselen van ‘Rudchester Fort’ en ‘Port Gate’.


Waarom last u geen korte pauze in bij de Robin Hood’s Inn? Dit is een gezellige ‘pub’ gelegen in East Wallhouses. Hierna kunt u verder wandelen door het groene, verlaten landschap langs de muur op weg naar Chollerford.


Afstand: 24 km, 6 tot 7 uur


Overnachting: Chollerford


Dag 4: Wandel naar Once Brewed

De route van Chollerford naar Once Brewed is een van onze favoriete gedeeltes van de Hadrians Wall omdat u hier de best bewaarde gedeeltes van de muur tegenkomt. Daarnaast passeert u een groot aantal Romeinse gebouwen—u kunt hier prachtige foto’s maken!


U wandelt door een ruig en heuvelachtig landschap en passeert talloze ruïnes en forten. Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan Fort Vindolanda op 2 km afstand van Once Brewed. Het oude Romeinse fort is nu een van de belangrijkste musea over de geschiedenis van de muur.


Afstand: 21 km, 5 tot 6 uur


Overnachting: Once Brewed


Dag 5: Wandel naar Lanercost

De dag begint met een steile klim naar ‘Winshields Crag’, het hoogste punt van de route. Zodra u de top bereikt, adem dan een paar keer diep in—dit is de enige plek in Engeland waar de lucht zo zuiver is dat er ‘korstmos’ groeit.


Dit is een van pittigere gedeeltes van de wandeltocht, maar na deze beklimming bewandelt u eenvoudigere wegen op weg naar Lanercost. Een dorpje dat ooit 6 maanden lang de hoofdstad van het land vormde.


Afstand: 22 km, 5 tot 6 uur


Overnachting: Lanercost/Brampton


Dag 6: Wandel naar Carlisle

Dit gedeelte van Hadrian’s Wall heeft weinig overblijfselen van de muur doordat de muur hier vooral bestond uit veen en klei. Desalniettemin is dit een mooie wandeling door de groene, typisch Engelse natuur. U heeft nog even de tijd om te genieten van de rust want het verlaten platteland verandert snel genoeg in de drukke bruisende stad Carlisle. 


Het is de moeite waard om Carlisle Castle te bekijken—dit is een middeleeuwse burcht die in de 12e eeuw door Koning Willem II werd gebouwd.


Afstand: 22 km, 5 tot 6 uur


Overnachting: Carlisle


Dag 7: Wandel naar Bowness

Vandaag wordt u weer getrakteerd op een fantastische wandeling! U volgt ’River Eden’ door kleine dorpjes op weg naar Bowness. Zelfs al lijkt de muur compleet verdwenen te zijn, kunt u hier en daar nog restanten vinden als u goed oplet.


Deze regio is uitgeroepen tot ’gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid’ en is tevens een paradijs voor vogels. De ‘Kings Arms’ in Bowness is een gezellige ‘pub’ waar u met een koude ‘pint’ het einde van uw wandeltocht kunt vieren.


Afstand: 24 km, 6 tot 7 uur


Overnachting: Bowness


Dag 8: Terugreis

Vandaag komt uw Hadrians Wall-avontuur ten einde. Met lokale bussen of een taxi kunt u vanuit Bowness naar Carlisle reizen. Carlisle heeft een uitstekend netwerk aan openbaar vervoer en het is eenvoudig om naar het vliegveld van Newcastle te gaan.

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijft u in een selectie van 3 en 4 sterren herbergen, hotels en B&B 's. Alle accommodaties zijn zorgvuldig gekozen om u te verzekeren van een gastvrij ontvangst, zodat u van elke minuut van het avontuur geniet.


De accommodaties die door ons geselecteerd zijn kunt u terugvinden op de website. We proberen kamers te boeken met een eigen badkamer, maar wanneer dit niet mogelijk is boeken we in sommige gevallen kamers met een gedeelde badkamer. In dit geval zullen we u altijd inlichten.


Alternatieve accommodatie

We proberen te allen tijde de best mogelijke accommodaties vast te leggen die op dat moment beschikbaar zijn. Sommige regio’s langs de Hadrian’s Wall zijn verlaten en dunbevolkt. Daarom is er niet altijd een breed aanbod aan accommodaties of de beschikbare accommodaties kunnen volgeboekt zijn. In dit geval zullen we naar een alternatief uitwijken, en hier wordt u meteen van op de hoogte gesteld.


Maaltijden

Het ontbijt is iedere ochtend inbegrepen. Dit is in de meeste gevallen een continentaal ontbijt of een stevig ‘Full English’ ontbijt.


De lunch en het diner zijn niet inbegrepen, maar de meeste accommodaties  verzorgen graag een lunchpakket zolang u dit aanvraagt bij aankomst. We bieden u de flexibiliteit om zelf te kiezen waar u wilt dineren. Uw accommodatie heeft meestal een restaurant, maar als dit niet het geval is zijn er restaurants/’pubs’ in de nabije omgeving. Daarnaast bevat de wandelgids informatie over waar u kunt dineren.

Alleenreizende

Deze wandeling is ook geschikt voor alleenreizende. Houd hierbij wel in de gaten dat in dit geval een toeslag in rekening wordt gebracht.


Bagagevervoer

Uw bagage wordt tijdens de reis van accommodatie naar accommodatie vervoerd. We verzoeken u vriendelijk om de bagage te beperken tot 1 tas van maximaal 15 kg per persoon.


Bewegwijzering

De route is goed bewegwijzerd en over het algemeen makkelijk te volgen. Daarnaast voorzien we u van een gedetailleerde kaart en Engelstalige wandelgids zodat u zonder zorgen op pad kunt gaan. Het is belangrijk dat u kunt navigeren met kaart en kompas, zeker in geval van slecht weer.


Terrein & Niveau

Het niveau van deze reis beoordelen wij als een gemiddeld wandelniveau. De gemiddelde dagelijkse wandelafstand is ongeveer 22 km. Sommige dagen zullen uitdagender zijn dan andere vanwege het terrein. Het merendeel van het terrein is vrij eenvoudig, maar er zijn zowel stijgingen als dalingen en daarom zult u een goede algemene conditie moeten hebben.


Uitrusting

Uw informatiepakket bevat een uitgebreide lijst die o.a. omschrijft welke standaard uitrusting wij adviseren, zoals prettige wandelschoenen en warme en waterdichte kleding.


Reisverzekering

Het is een vereiste om bij het boeken van deze tour een geschikte reisverzekering af te sluiten met dekking voor noodevacuatie en ziekenhuiszorg.

Heenreis naar Newcastle

Vliegen


Er gaan dagelijks rechtstreekse vluchten van Schiphol naar Newcastle International Airport (1 uur). Daarnaast gaan er ook vluchten vanaf het vliegveld van Brussel naar Newcastle (1,5 uur) en vanuit Dusseldorf (1,5 uur).


Vanuit Newcastle International Airport kunt u de metro nemen naar Newcastle Central (25 min.)


Auto


Het is mogelijk om vanuit IJmuiden de DFDS veerboot naar Newcastle te nemen. Deze veerboot vertrekt elke dag om 17:30 en arriveert de volgende dag om 09:00 (16,5 uur). Zodra u de veerboot verlaat bent u afhankelijk van het verkeer in 30 minuten in het centrum van Newcastle. Dit betekent dat u een volle vrije dag voor u heeft om Newcastle te ontdekken. 


Parkeren


Newcastle is een drukke stad en het is daarom verstandig om vooraf de parkeergelegenheden te bekijken. Als u van plan bent om te rijden, houdt er dan rekening mee dat een parkeerplaats niet gegarandeerd is en wij niet verantwoordelijk zijn voor het organiseren van een plek.


Times Square Car Park ligt dichtbij Hotel Indigo (10 min) en hier kunt u uw auto achterlaten voor de duratie van uw wandelvakantie (635 plaatsen). Voor hotelgasten heeft Hotel Indigo parkeerplaatsen (£12 per dag), deze kunnen echter niet van te voren worden gereserveerd. Het parkeren in de stad zelf kan prijzig zijn en u dient goed op te letten op de verkeersborden om een parkeerboete te voorkomen.


Terugreis vanuit Bowness-on-Solway

Openbaar vervoer


Maandag tot zaterdag:


Met de Stagecoach bussen (nr. 93 of 71) of een taxi kunt u vanuit Bowness-on-Solway naar Carlisle reizen (40 min). U kunt op de bus stappen bij het bushokje tegenover de King’s Arms. Vervolgens kunt u de trein naar Newcastle nemen (1 uur, 40 min).


Zondag:


Op zondagen is er geen busverkeer van Bowness-on-Solway naar Carlisle. In dit geval kunt u een taxi nemen (30-40 min). En op de trein naar Newcastle stappen.

Inbegrepen

 • 7 x Overnachting in B&B’s en kleine hotels.
 • 7 x Ontbijt.
 • Bagagevervoer (1 tas van max. 15 kg per persoon).
 • Uitgebreid informatiepakket met Engelstalige wandelgids en landkaart.
 • 24/7 telefonische bereikbaarheid en service.

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering.
 • Heenreis naar Newcastle/en terugreis vanuit Bowness.
 • Lunch & Diner.
 • Snacks & Drankjes.
 • Persoonlijke uitrusting.
 • Taxi transfers of openbaar vervoer.

Extra's

 • Extra nachten voorafgaand, tijdens of na de reis.
 • Supplement voor eenpersoonskamer.
 • Hotel upgrades.
 • Taxi transfers.

Opties

Type Naam Prijs vanaf
Accommodatie Extra overnachting in Newcastle €80
Accommodatie Toeslag voor eenpersoonskamer (per nacht) €40
Accommodatie Kamer met twee aparte bedden €0
Accommodatie Extra overnachting €50

Hoe fit moet ik zijn?

We bieden een ruime selectie van reizen voor elk fitness niveau. Bij Macs Adventure NL zijn wij ervan overtuigd dat u meer zult genieten van uw vakantie als u in een goede conditie verkeert. Er zijn routes die ontspannend zijn en die u zonder speciale training kunt bewandelen. Andere routes zijn meer uitdagend en vereisen een hogere lichamelijke conditie of ervaring met wandelen. Zorg ervoor dat u bij het uitkiezen van uw reis altijd de aangegeven moeilijkheidsgraad in de gaten houdt - deze wordt aangeduid bij ‘Niveau’. Uitgebreide informatie over het wandelniveau kan teruggevonden worden op de website. Onze Bestemmingsspecialisten adviseren u graag als u meer vragen heeft.

Hoe ver van tevoren moet ik boeken?

We raden u aan om uw reis direct te boeken wanneer u die gekozen heeft, zodat we de bijzondere en authentieke accommodaties voor u kunnen vastleggen. Deze accommodaties zijn zo authentiek en persoonlijk dat ze vrij snel geboekt worden.

Welke uitrusting heb ik nodig?

In het algemeen raden we u aan om goede waterdichte wandelschoenen te dragen en comfortabele kleding met (regen)jas en een rugzak. Daarnaast voorzien we u van een informatiepakket met een gedetailleerde routebeschrijving en kaartmateriaal. In het informatiepakket vindt u meer informatie over de uitrusting die nodig is voor deze specifieke wandeling.

Er is een probleem, wat doe ik?

Als er zich tijdens de reis een probleem voordoet, dan bieden wij en onze lokale partners advies en bijstand. We zijn te allen tijde te bereiken op de telefoonnummers die genoteerd staan in uw informatiepakket.

Kan ik een nacht langer blijven?

Wilt u uw reis verlengen met een extra overnachting om nog meer te kunnen genieten van uw bestemming? Geen probleem - neem dan contact met ons op met uw verzoek! Uw Bestemmingsspecialist maakt de reis voor u op maat.

Mag de hond mee?

Hoewel het begrijpelijk is dat u uw trouwe viervoeter graag meeneemt op reis, kunnen we dit helaas niet realiseren. De accommodaties waarmee we samenwerken zijn als het ware een van de ‘highlights’ van de vakantie, ze zijn van een vrij hoge standaard. Deze accommodaties zijn vaak klein en traditioneel en staan in de meeste gevallen geen honden toe. Het is daarnaast in veel gevallen lastig om restaurants/pubs te vinden die honden toestaan.

×
×
Stel een vraagLees onze Privacybeleid

Vind hier uw perfecte individuele wandel- en fietsvakantie en ontdek waarom duizenden mensen elk jaar voor Macs Adventure kiezen.


© 2017 Macs Adventure NL

| Sitemap