Telefoon: 085 - 208 27 41 | maandag - vrijdag: 9:00 - 17:00

Individuele Wandel- en Fietsvakanties


Even geduld a.u.b. …

Kynance Cove, de meest gefotografeerde en geschilderde locatie in Cornwall
×

Hoogtepunten

 • Beleef de hoogtepunten van de prachtige zuidkust van Cornwall.
 • Wandel door de ongerepte natuur van de schiereilanden Roseland & Lizard.
 • Bereik ‘Lizard Point’, het zuidelijkste puntje van Groot-Brittannië.
 • Ervaar de mythes en legendes van het getijdeneiland St Michael’s Mount.
 • Bezoek de kleurrijke subtropische tuinen van Trelissick & Trebah Garden.

Beleef de hoogtepunten van de zuidkust van Cornwall tussen Falmouth, Lizard en Marazion. Volg de paden langs de kustlijn naar de subtropische tuinen van Trelissick & Trebah Garden. Wandel door de ongerepte natuur van de schiereilanden Roseland & Lizard en bereik ‘Lizard Point’ het zuidelijkste puntje van Groot-Brittannië. Bezoek de meest gefotografeerde en geschilderde locatie in Cornwall, Kynance Cove. Maak kennis met de geschiedenis van het getijdeneiland St Michael’s Mount en dwaal door het kasteel. Kortom, dit is een fantastische wandelvakantie in een uniek gebied.

Dag 1: Aankomst Falmouth

Welkom in de bloeiende haven van Falmouth in het zuidwesten van Engeland. Dwaal door de straatjes en bezoek de talloze winkels, kroegjes en restaurants om een goed beeld te krijgen van deze gezellige badplaats.


Overnachting: Falmouth


Dag 2: Wandeling naar St Mawes

Stap op de veerboot naar de ‘Trelissick Gardens’, een prachtige tuin met exotische planten. De tuinen zijn gelegen aan de oevers van de rivier de Fal en bieden uitzicht op zee.


Neem vervolgens een veerboot naar Philleigh dat gelegen is op het schiereiland Roseland, een van de mooiste Britse eilanden. Wandel door de grotendeels ongerepte natuur en langs de oude kerk in St Just naar St Mawes.


Met vermoeide benen stapt u weer in de veerboot die u terugbrengt naar Falmouth.


Wandeling: 14.5 km


Overnachting: Falmouth


Dag 3: Wandeling naar Coverack

U neemt in de ochtend een korte transfer (20 min) naar Trebah Gardens. Deze 12 hectare grote tuin wordt gerekend tot één van de 80 mooiste tuinen ter wereld. Wandel naar de kust en volg de bekende South West Coast Path naar Helford Passage. Stap op de veerboot naar Helford en wandel landinwaarts naar Coverack. Geniet van de strandjes en azuurblauwe zee en ontspan in een van de typische restaurants.


Wandeling: 16 km


Overnachting: Coverack


Dag 4: Wandel naar Lizard

Volg de South West Coast Path naar het woeste schiereiland Lizard. Passeer plaatsen met eigenzinnige namen als ‘Devil’s Frying Pan’, de ‘Oxen’ en de ‘Balk’. Het schiereiland heeft een unieke geologie waardoor er uitzonderlijke en zeldzame bloemen en planten groeien. Geen wonder dat Lizard ook wel het best bewaarde geheim van Cornwall wordt genoemd. Geniet van een picknick op een van de kleine strandjes voordat u landinwaarts richting het dorpje wandelt.


Wandeling: 14.5 km


Overnachting: Lizard


Dag 5: Wandeling naar Kynance Cove

Bereid u voor op een ontspannende wandeltocht naar ‘Lizard Point’, het zuidelijkste puntje van het vasteland van Groot-Brittannië. Ga vervolgens verder in noordelijke richting en klim naar Kynance Cove, een prachtige baai. Dit is de meeste gefotografeerde en geschilderde locatie in Cornwall vanwege het prachtige contrast van het witte strand en de rode en groene rotsen. Proef de specialiteit van deze regio, de ‘Cornwallse pasteitjes’, of drink een kopje koffie in Kynance Cove Cafe voordat u weer terugkeert naar Lizard.


Wandeling: 9.5 of 13 km


Overnachting: Lizard


Dag 6: Ontdek St Michael's Mount

Neem een korte transfer naar Marazion, het oudste stadje in Cornwall dat verbonden is met St Michael’s Mount. Het kasteel ligt op een getijdeneiland dat u bij eb te voet kunt bereiken (500 m) en bij vloed per boot.


Neem vandaag de tijd om het eiland te verkennen en maak kennis met de mythes en legendes. Bezoek het kasteel, de kleurrijke subtropische tuinen en de Middeleeuwse kerk.


Overnachting: Marazion


Dag 7: Wandeling langs Perranuthnoe

Maak vandaag een heerlijke wandeling langs Perranuthnoe, een klein en authentiek dorpje. Bezoek het gouden zandstrand, struin langs de granieten boerderijen en bezoek ‘The Victoria Inn’, een traditionele ‘pub’ uit de 12e eeuw. De route loopt over voetpaden, ruiterpaden en rustige wegen door het verlaten platteland.


Marazion is de ideale locatie om vogels en dolfijnen te spotten. Duik in een van de ‘Cornish pubs’ en kijk terug op een prachtige wandelvakantie.


Wandeling: 16 km


Overnachting: Marazion


Dag 8: Terugreis

Helaas komt vandaag uw Cornwall-avontuur officieel ten einde. U kunt ervoor kiezen om extra overnachtingen toe te voegen aan uw reisprogramma en nog meer van Cornwall te ontdekken. Als u hierin bent geïnteresseerd, laat het ons dan weten!

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijft u in een selectie van herbergen, kleine hotels en B&B 's. Alle accommodaties zijn zorgvuldig gekozen om u te verzekeren van een gastvrij ontvangst, zodat u van elke minuut van het avontuur geniet.


De accommodaties die door ons geselecteerd zijn kunt u terugvinden op de website. We proberen kamers te boeken met een eigen badkamer, maar wanneer dit niet mogelijk is boeken we in sommige gevallen kamers met een gedeelde badkamer. In dit geval zullen we u altijd inlichten.


Maaltijden

Het ontbijt is iedere ochtend inbegrepen. Dit is in de meeste gevallen een continentaal ontbijt of een stevig ‘Full English’ ontbijt.


De lunch en het diner zijn niet inbegrepen, maar de meeste accommodaties  verzorgen graag een lunchpakket zolang u dit aanvraagt bij aankomst. We bieden u de flexibiliteit om zelf te kiezen waar u wilt dineren. Uw accommodatie heeft meestal een restaurant, maar als dit niet het geval is zijn er restaurants/’pubs’ in de nabije omgeving.

Alleenreizende

Deze wandeling is ook geschikt voor alleenreizende. Houd hierbij wel in de gaten dat in dit geval een toeslag in rekening wordt gebracht. 


Bagagevervoer

Uw bagage wordt tijdens de reis van accommodatie naar accommodatie vervoerd. We verzoeken u vriendelijk om de


bagage te beperken tot 1 tas van maximaal  20 kg per persoon.


Terrein & Niveau

Deze wandelvakantie beoordelen wij met een gemiddeld wandelniveau. De route loopt langs de rotsachtige kust en bevat enkele steilere klimmen en dalingen. De route verloopt in het algemeen over goed onderhouden paden, maar soms ook rotsachtige gedeeltes. Om optimaal van deze wandelingen te kunnen genieten is een goede algemene conditie gewenst. 


Bewegwijzering

De route loopt gedeeltelijk over de South West Coast Path. Dit is een route die erg goed bewegwijzerd is en eenvoudig te volgen. Daarnaast voorzien we u van een uitgebreid informatiepakket met Engelstalige routebeschrijvingen en OS wandelkaarten, zodat u zonder zorgen op pad kunt. Mocht u GPS tracks willen ontvangen dan is dit ook mogelijk. Het is in uw voordeel als u weet hoe u moet een kompas kan navigeren, in geval van slecht weer.


Uitrusting

Uw informatiepakket bevat een uitgebreide lijst die o.a. omschrijft welke standaard uitrusting wij adviseren, zoals prettige wandelschoenen en warme en waterdichte kleding.


Reisverzekering

Het is een vereiste om bij het boeken van deze tour een geschikte reisverzekering af te sluiten met dekking voor noodevacuatie en ziekenhuiszorg.

Heenreis naar Falmouth

Falmouth is gelegen in het uiterste zuiden van Groot-Brittannië en is bereikbaar op verschillende manieren.


Vliegen


U kunt rechtstreeks naar Londen Heathrow vliegen en dan per trein naar Cornwall reizen. Heathrow Express is een rechtstreekse treindienst vanuit het vliegveld naar London Paddington (15 min, £20) die om het kwartier vertrekt. Vanuit London Paddington kunt u aansluiten op de trein naar Truro (4,5 uur, £100-200) en in Truro stapt u over op de trein naar Falmouth (20 min, £4-9).


Hogesnelheidstrein


Het is mogelijk om met de hogesnelheidstrein naar Londen te reizen. Reis naar Brussel-Zuid en stap vervolgens in de Eurostar naar Londen (2 uur, 20 min vanuit Brussel). Voor meer informatie of het plannen van uw reis kunt u terecht op de website van Eurostar. Vanuit London Paddington kunt u aansluiten op de trein naar Truro (4,5 uur, £100-200) en in Truro stapt u over op de trein naar Falmouth (20 min, £4-9).


Auto


Rijdt naar Calais in Frankrijk en door de Eurotunnel naar Folkestone. Vervolgens kunt u vanuit Folkestone naar Falmouth rijden (6 uur). U kunt ook de veerboot nemen vanuit de Hoek van Holland naar Harwich. Vervolgens rijdt u van Harwich naar Falmouth (6,5 uur). Voor meer informatie of om te boeken kunt u terecht op de website van Stena Line.


Parkeren


Er zijn parkeerplaatsen in Falmouth, maar deze kunnen tijdens de zomermaanden bijzonder druk worden. Daarom adviseren we om de website van Cornwall Council te raadplegen voor een overzicht van de parkeerplaatsen. Als u van plan bent om te rijden, houdt er dan rekening mee dat een parkeerplaats niet gegarandeerd is en wij niet verantwoordelijk zijn voor het organiseren van een plek.


Terugreis vanuit Marazion

Naar Londen


Indien u terug wilt keren naar Londen dan kunt u de bus nemen (10 min) of de taxi (5 min) naar Penzance. Vervolgens stapt u op de trein naar London Paddington (5,5 uur). Dit is een rechtstreekse treinreis, maar in sommige gevallen dient u over te stappen in Plymouth.


Naar Falmouth


Indien u terug wilt keren naar Falmouth dan kunt u de bus nemen (10 min) of de taxi (5 min) naar Penzance. Vervolgens stapt u op de trein naar Truro (40 min, £10-20). In Truro stapt u over op de trein naar Falmouth (20 min, £4-9).

Inbegrepen

 • 7 x Overnachting in B&B’s en kleine hotels.
 • 7 x Ontbijt.
 • Bagagevervoer (1 tas van max. 20 kg per persoon).
 • Taxi transfer op dag 3 en 6.
 • Uitgebreid informatiepakket met Engelstalige routebeschrijvingen en OS landkaarten.
 • 24/7 telefonische bereikbaarheid en service.

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering.
 • Heenreis naar Falmouth en terugreis vanuit Marazion.
 • Lunch & Diner.
 • Snacks & Drankjes.
 • De veerboot overtochten op dag 2 en dag 3 (deze kunnen plaatselijk worden betaald).
 • Persoonlijke uitrusting.

Extra's

 • Extra nachten voorafgaand, tijdens of na de reis
 • Supplement voor eenpersoonskamer
 • Hotel upgrades

Opties

Type Naam Prijs vanaf
Accommodatie Extra overnachting in Coverack €70
Accommodatie Extra overnachting in Falmouth €85
Accommodatie Extra overnachting in Lizard €105
Accommodatie Extra overnachting in Marazion €75
Accommodatie Toeslag voor eenpersoonskamer €475
Accommodatie Kamer met twee aparte bedden €0

Hoe fit moet ik zijn?

We bieden een ruime selectie van reizen voor elk fitness niveau. Bij Macs Adventure NL zijn wij ervan overtuigd dat u meer zult genieten van uw vakantie als u in een goede conditie verkeert. Er zijn routes die ontspannend zijn en die u zonder speciale training kunt bewandelen. Andere routes zijn meer uitdagend en vereisen een hogere lichamelijke conditie of ervaring met wandelen. Zorg ervoor dat u bij het uitkiezen van uw reis altijd de aangegeven moeilijkheidsgraad in de gaten houdt - deze wordt aangeduid bij ‘Niveau’. Uitgebreide informatie over het wandelniveau kan teruggevonden worden op de website. Onze Bestemmingsspecialisten adviseren u graag als u meer vragen heeft.

Hoe ver van tevoren moet ik boeken?

We raden u aan om uw reis direct te boeken wanneer u die gekozen heeft, zodat we de bijzondere en authentieke accommodaties voor u kunnen vastleggen. Deze accommodaties zijn zo authentiek en persoonlijk dat ze vrij snel geboekt worden.

Welke uitrusting heb ik nodig?

In het algemeen raden we u aan om goede waterdichte wandelschoenen te dragen en comfortabele kleding met (regen)jas en een rugzak. Daarnaast voorzien we u van een informatiepakket met een gedetailleerde routebeschrijving en kaartmateriaal. In het informatiepakket vindt u meer informatie over de uitrusting die nodig is voor deze specifieke wandeling.

Er is een probleem, wat doe ik?

Als er zich tijdens de reis een probleem voordoet, dan bieden wij en onze lokale partners advies en bijstand. We zijn te allen tijde te bereiken op de telefoonnummers die genoteerd staan in uw informatiepakket.

Kan ik een nacht langer blijven?

Wilt u uw reis verlengen met een extra overnachting om nog meer te kunnen genieten van uw bestemming? Geen probleem - neem dan contact met ons op met uw verzoek! Uw Bestemmingsspecialist maakt de reis voor u op maat.

Mag de hond mee?

Hoewel het begrijpelijk is dat u uw trouwe viervoeter graag meeneemt op reis, kunnen we dit helaas niet realiseren. De accommodaties waarmee we samenwerken zijn als het ware een van de ‘highlights’ van de vakantie, ze zijn van een vrij hoge standaard. Deze accommodaties zijn vaak klein en traditioneel en staan in de meeste gevallen geen honden toe. Het is daarnaast in veel gevallen lastig om restaurants/pubs te vinden die honden toestaan.

×
×
Stel een vraagLees onze Privacybeleid

Vind hier uw perfecte individuele wandel- en fietsvakantie en ontdek waarom duizenden mensen elk jaar voor Macs Adventure kiezen.


© 2017 Macs Adventure NL

| Sitemap