Telefoon: 085 - 208 27 41 | maandag - vrijdag: 9:00 - 17:00

Individuele Wandel- en Fietsvakanties


Even geduld a.u.b. …

Typische Franse landschappen langs de Dordogne rivier
×

Hoogtepunten

 • Maak rustige wandelingen door het pittoreske landschap van de Dordogne.
 • Bezoek een van de mooiste dorpjes van Frankrijk; La Roque-Gageac.
 • Wandel langs vruchtbare appel– en walnoten boomgaarden.
 • Ervaar het bruisende en charmante middeleeuwse stadje Sarlat-la-Canéda.
 • Bewonder de zonsondergang over de rivier onder genot van een drankje.

Wandel door de Dordogne en Vézère-riviervallei te midden van deze iconische Franse landschappen. Bezichtig de torenhoge kastelen in Beynac, Castelnaud en Domme.
Rustige wandel- en rivierpaden verbinden eeuwenoude dorpjes met elkaar. In de serene nabijheid ziet u kalkstenen kliffen, golvende bergen, en boomgaarden vol met appels en walnoten.
De vroege ochtendmist hangt mysterieus over de rivier terwijl u geniet van verse croissants en koffie voordat u aan uw stille en kalme tocht door dit vreedzame landschap begint.

Dag 1: Aankomst in Sarlat-la-Caneda

Sarlat-la-Caneda is een wonderbaarlijk middeleeuwse stadje en tevens de hoofdstad van de Périgord Noir. Uw centraal gelegen accommodatie bied u de perfecte mogelijkheid om de kleine zijstraatjes en de charmante pleintjes te verkennen met hun verfijnde 15e & 16e-eeuwse architectuur, geschilderd in traditionele oker kleuren.


Overnachting: Sarlat-la-Caneda


Dag 2: Wandel naar Sarlat

Na een korte transfer (10 min) naar het dorpje St. Vincent le Paluel, begint de wandeling in het rustige platteland. U wordt omringd door boerderijen en kleine groepjes landhuizen. U wandelt langs bospaden waar u ook een glimp van het kasteel kunt zien.


Als u op een zaterdag aankomt in Sarlat, kunt u rustig door de regionale markt slenteren.


Wandeling: 13 km


Overnachting: Sarlat-la-Caneda


Dag 3: Wandel naar Domme

Een transfer (20 min) naar Carsac is in het reisprogramma inbegrepen. Hierna begint u aan een rustige wandeling. U verlaat Carsac op een fietspad, waarna u de Dordogne oversteekt en door de pittoreske velden loopt. U passeert prachtige boerderijen en appelboomgaarden.


De regio is bekend voor de walnoot productie en u zult een overvloed aan walnotenboomgaarden zien. In de middeleeuwen waren walnoten zo kostbaar dat ze zelfs werden gebruikt in plaats van geld.


Wandeling: 13 km


Diner & Overnachting: Domme 


Dag 4: Wandel naar La Roque Gageac

Vandaag wandelt u vanuit Domme op een rustig pad langs de Dordogne. In de verte kunt u het Kasteel Castelnaud zelfs zien. U steekt de rivier over en wandelt richting het torenhoge bolwerk van Beynac, dat ooit belegerd werd door Richard Leeuwenhart. We raden u aan om hier een korte pauze te nemen.


Wandel verder door het serene platteland naar de dramatische La Roque Gageac en de overhangende kliffen, die boven de oker gekleurde huizen hangen.


U kunt ook kiezen voor een kortere wandeling die vandaag begint in Castelnaud.


Wandeling: 18 of 10 km


Diner & Overnachting: La Roque Gageac


Dag 5: Rondwandeling via Vitrac

U verlaat La Roque Gageac, met de smalle, geplaveide straatjes, en wandelt richting de golvende heuvels en de bossen die liggen tussen La Roque Gageac en Vitrac. Pauzeer tijdens uw wandeling bij een ‘auberge’ voor een heerlijke lunch, gemaakt met lokale producten. Geniet van een uitstekend glaasje Bergerac voordat u aankomt in het piepkleine Vitrac. Bekijk hier de mooie kerk voordat u doorwandelt naar het noorden, door de kalme boerenvelden en het nabije bosgebied.


Wandeling: 14 km


Overnachting: La Roque Gageac


Dag 6: Wandel naar Les-Eyzies-de-Tayac

Een transfer (25 min) brengt u naar St. Cyprien, het startpunt van uw noordwaartse wandeling naar Eyzies. Hier kunt u het ‘Museé National de la Préhistoire’ bezoeken. Vandaag wandelt u in de omgeving van het dorpje Meyrals met de nabije boerderijen, korenvelden (afhankelijk van het jaargetijde) en het pittoreske landschap. Hierna volgt u enkele bospaden langs de ‘Font de Gaume’, een grot met prehistorische tekeningen.


Tickets zijn moeilijk te bemachtigen tenzij u vroeg op die dag naar het ticketkantoor gaat of de tickets van te voren boekt (gesloten op zaterdagen). Dit kunt u doen door een email te sturen naar: fontdegaume@monuments-nationeaux.fr. De wandeling loopt verder door naar Les Eyzies, dat ligt aan de Vézère.


Wandeling: 14 km


Overnachting: Les-Eyzies-de-Tayac


Dag 7: Rondwandeling via St. Cirq

Steek de rustige Vézère over en volg het pad dat naast de rivier kronkelt naar het kleine gehucht Les Plagnes. U passeert de afslag voor de ‘Grotte de Saint Cirq,’ (Grot van de Tovenaar), die zeker een bezoekje waard is. Hierna wandelt u door naar het dorpje St. Cirq.


Wandeling: 12 km


Overnachting: Les-Eyzies-de-Tabac


Dag 8: Terugreis

Vanaf Les Eyzies kunt u een trein nemen naar verschillende plekken vaar u verder kunt reizen. Meer informatie kunt u vinden onder ‘reisdetails’ in deze brochure.

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijft u in een combinatie van gunstig gelegen 2 en 3 * hotels en B&B’s. We proberen te allen tijde de best mogelijke accommodaties vast te leggen. Indien onze eerste keuze vol is, zullen we naar een alternatief uitwijken van hetzelfde of een hoger niveau. Hier wordt u meteen van op de hoogte gesteld.


Houd er rekening mee dat er in Domme slechts één hotel is, de alternatieve accommodatie ligt in Vitrac. Als u in Vitrac verblijft verzorgen wij op onze kosten de transfers van Domme naar Vitrac.


Hotel en kamer upgrades zijn ook beschikbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw Bestemmingsspecialist. 


Maaltijden

Het ontbijt is iedere ochtend inbegrepen. Lunch is niet inbegrepen en op sommige dagen is het noodzakelijk een lunchpakket mee te nemen omdat u onderweg geen eetgelegenheden tegenkomt. Meer informatie hierover vind u terug in het informatiepakket. We adviseren om voor uw wandeltocht een baguette, wat fruit, kaas, en wat te drinken te kopen van een markt, winkeltje of bakker. Een diner is inbegrepen in de reissom, namelijk bij ‘Hotel La Belle Etoile’ - bekend om haar heerlijke gerechten. In de hotels bevindt zich altijd een restaurant en daarnaast zijn er vele restaurants in de nabije omgeving van de hotels.

Alleenreizende

Deze wandeling is geschikt voor alleenreizende. Houd hierbij wel in de gaten dat in dit geval een toeslag in rekening wordt gebracht. 


Bagagevervoer

Uw bagage wordt tijdens de reis van accommodatie naar accommodatie vervoerd. We verzoeken u vriendelijk om de bagage te beperken tot 1 tas van maximaal 20 kg per persoon.


Niveau & Terrein

Het niveau van deze wandeltocht beoordelen wij als gemiddeld. De wandelpaden zijn een combinatie van bospaden, grindpaden en landwegen. U zult ook op een aantal geasfalteerde wegen wandelen. Deze wandeltocht is geschikt voor wandelaars met een goede fysieke conditie. Houd ook rekening met enkele korte stijgingen en dalingen.


Bewegwijzering

De route is bewegwijzerd met rode en witte GR (Lange afstandswandelpaden) tekens of houten palen met gele of groene verf. U moet echter wel opletten op uw Engelstalige routebeschrijvingen en enigszins kunnen kaartlezen. We bieden u ook GPS tracks en IGN landkaarten aan om u te helpen met het navigeren.


Uitrusting

Uw informatiepakket bevat een uitgebreide lijst met standaard uitrusting, zoals prettige wandelschoenen en warme en waterdichte kleding. 


Reisverzekering

Het is een vereiste om bij het boeken van deze vakantie een geschikte reisverzekering af te sluiten met dekking voor noodevacuatie en ziekenhuiszorg.

Heenreis naar Sarlat

Vliegen


Er zijn directe vluchten vanaf Schiphol naar Toulouse en Bordeaux. Vanuit Toulouse kunt u de trein nemen naar Souillac (3 uur). Hierna kunt u de bus nemen naar Sarlat of een taxi nemen (ongeveer €40). Vanuit Bordeaux zijn er treinen naar Souillac (3-4 uur). Meer informatie over treinen kunt u vinden op de SNCF website.


Trein


U kunt ook met de Thalys naar Parijs reizen (3,5 uur), waarna u verder kunt reizen naar Souillac (4,5 uur). Vanuit Souillac kunt u de bus nemen naar Sarlat of een taxi nemen (€40).


Auto


U kunt ook met de auto naar Sarlat (1100 km). Houd hierbij wel rekening met mogelijke files in het hoogseizoen en tolwegen.


Parkeren


U bent tijdens uw wandeling zelf verantwoordelijk voor het parkeren van uw auto. Er zijn gratis parkeerplaatsen in de omgeving van uw hotel en in het dorpje Sarlat. Houdt echter wel in de gaten of u gedurende uw wandeltocht uw auto hier wel mag parkeren. 


Een alternatief is om uw auto achter te laten in Les Eyzies-de-Tayac voordat u aan de wandeling begint. U kunt uw auto gratis parkeren in het centrum en dan een taxi nemen naar Sarlat.


Terugreis vanuit Les Eyzies-de-Tayac

U kunt vanuit Les-Eyzies-de-Tayac met de trein terug naar Bordeaux. Daarnaast kunt u ook eenvoudig met een taxi terug naar Sarlat. Wij organiseren privé transfers van en naar alle trein stations en vliegvelden. Neem contact op met uw Bestemmingsspecialist voor meer informatie.

Inbegrepen

 • 7 x Overnachting in 2 en 3* hotels en B&B’s.
 • 7 x Ontbijt.
 • 1 x Diner (op dag 4).
 • Bagagevervoer (1 tas van max. 20 kg per persoon).
 • Transfers op dag 2, 3 en 6 • Gedetailleerd informatiepakket met Engelstalige routebeschrijvingen en IGN landkaarten.
 • 24/7 telefonische bereikbaarheid & service vanuit ons hoofdkantoor in Glasgow.

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering.
 • Heenreis naar Sarlat en terugreis vanuit Les-Eyzies-de-Tayac.
 • Lunches.
 • 6 x Diners.
 • Drankjes & Snacks.
 • Taxi transfers of openbaar vervoer als u een onderdeel wilt overslaan.
 • Persoonlijke uitrusting.

Extra's

 • Extra overnachtingen voorafgaand, tijdens of na de reis.
 • Supplement voor eenpersoonskamer.
 • Supplement voor alleenreizende.
 • Privé transfers.

Opties

Type Naam Prijs vanaf
Accommodatie Toeslag voor eenpersoonskamer €320
Accommodatie Extra overnachting in Les Eyzies €70
Accommodatie Extra overnachting in Sarlat €80
Accommodatie Kamer met twee aparte bedden €0
Transport Transfer van Les Eyzies naar treinstation van Souillac €50
Transport Transfer van treinstation Souillac naar Sarlat €50

Hoe fit moet ik zijn?

We bieden een ruime selectie van reizen voor elk fitness niveau. Bij Macs Adventure NL zijn wij ervan overtuigd dat u meer zult genieten van uw vakantie als u in een goede conditie verkeert. Er zijn routes die ontspannend zijn en die u zonder speciale training kunt bewandelen. Andere routes zijn meer uitdagend en vereisen een hogere lichamelijke conditie of ervaring met wandelen. Zorg ervoor dat u bij het uitkiezen van uw reis altijd de aangegeven moeilijkheidsgraad in de gaten houdt - deze wordt aangeduid bij ‘Niveau’. Uitgebreide informatie over het wandelniveau kan teruggevonden worden op de website. Onze Bestemmingsspecialisten adviseren u graag als u meer vragen heeft.

Hoe ver van tevoren moet ik boeken?

We raden u aan om uw reis direct te boeken wanneer u die gekozen heeft, zodat we de bijzondere en authentieke accommodaties voor u kunnen vastleggen. Deze accommodaties zijn zo authentiek en persoonlijk dat ze vrij snel geboekt worden.

Welke uitrusting heb ik nodig?

In het algemeen raden we u aan om goede waterdichte wandelschoenen te dragen en comfortabele kleding met (regen)jas en een rugzak. Daarnaast voorzien we u van een informatiepakket met een gedetailleerde routebeschrijving en kaartmateriaal. In het informatiepakket vindt u meer informatie over de uitrusting die nodig is voor deze specifieke wandeling.

Er is een probleem, wat doe ik?

Als er zich tijdens de reis een probleem voordoet, dan bieden wij en onze lokale partners advies en bijstand. We zijn te allen tijde te bereiken op de telefoonnummers die genoteerd staan in uw informatiepakket.

Kan ik een nacht langer blijven?

Wilt u uw reis verlengen met een extra overnachting om nog meer te kunnen genieten van uw bestemming? Geen probleem - neem dan contact met ons op met uw verzoek! Uw Bestemmingsspecialist maakt de reis voor u op maat.

×
×
Stel een vraagLees onze Privacybeleid

Vind hier uw perfecte individuele wandel- en fietsvakantie en ontdek waarom duizenden mensen elk jaar voor Macs Adventure kiezen.


© 2017 Macs Adventure NL

| Sitemap