Telefoon: 085 - 208 27 41 | maandag - vrijdag: 9:00 - 17:00

Individuele Wandel- en Fietsvakanties


Even geduld a.u.b. …

Individuele wandelvakantie in het groene noordoosten van Madeira
×

Hoogtepunten

 • Maak kennis met het noordoosten van Madeira & het charmante Funchal.
 • Wandel over een avontuurlijk kust pad naar Porto da Cruz.
 • Ontdek de subtropische laurierbossen van Ribeiro Frio.
 • Ervaar de Caldeirão Verde, smalle tunnels en kletterende watervallen.
 • Beleef de spectaculaire bergwandeling van Pico Ruivo naar Pico Arieiro.

Madeira wordt niet voor niets het bloemeneiland genoemd, met een mild klimaat en uitbundige vegetatie doet het eiland velen denken aan Zuidoost-Azië. De onweerstaanbare mix van charmante dorpjes, subtropische laurierbossen, een dramatische kustlijn en ruige bergtoppen maken het een paradijs voor de wandelaar.
Deze achtdaagse wandeltocht neemt u mee over het wilde kust pad naar Porto da Cruz, langs uit de rotsen uitgehouwen irrigatiekanalen (Levadas) en naar de hoogste bergen van het eiland, Pico Ruivo en Pico Arieiro. Bezoek vervolgens het inspirerende Funchal en bewonder de subtropische tuinen van Monte en de kleurrijke markt ‘Mercado dos Lavradores’.

Dag 1: Aankomst in Madeira

Welkom op het bloemeneiland Madeira! Per taxi wordt u naar uw accommodatie in Machico gebracht, de oudste stad van het subtropische eiland. Proef een van de regionale specialiteiten: Espetada. Dit vlees wordt gegrild op een spies van laurier en geserveerd met de aperitief ‘Poncha’. Een smakencombinatie van het beste dat Madeira te bieden heeft!


Overnachting: Machico


Dag 2: Levada Caniçal naar Porto da Cruz

Verheug u op een onvergetelijke wandeltocht langs de golvende Atlantische Oceaan aan de noordkust tussen Machico en Porto da Cruz. U wandelt richting ‘Boca do Risco’ en gaat verder op een kust pad met diepe afgronden die zich ongeveer 300 m onder u bevinden. Vergeet vandaag niet om uw badkleding mee te nemen, in Porto Cruz kunt u namelijk heerlijk zwemmen.


Wandeling: 14 km, 5 uur


(stijgen/dalen: 450 m)


Overnachting: Machico


Dag 3: Camacha naar Santo da Serra

Wandel vanuit het traditionele dorpje Camacha naar uw volgende overnachtingsplek in Santo da Serra. U kunt kiezen voor de route ‘Levada dos Tornos’ die door een dichtbebost gebied loopt met terrassen van boomgaarden. Of kies voor een rustigere route ‘Levada da Serra do Faial’ waar u zal genieten van prachtige panoramische uitzichten.


Wandeling: 15 km, 5 uur


Overnachting: Santo da Serra


Dag 4: Santo da Serra naar Ribeiro Frio

Op het programma staat een echte klassieke wandeltocht, namelijk een route door de subtropische laurierbossen in Ribeiro Frio - waar iedere natuurliefhebber enthousiast van wordt. Deze plezierige wandeling combineert rotsachtige gedeeltes met tunnels, watervallen en uitzicht op omliggende kliffen zoals ‘Eagle Rock’ in Porto da Cruz. Een echte aanrader vandaag is om de forel te proeven bij ‘Victors Bar’ in Ribeiro Frio of om een korte trip te maken naar de ‘Balkon’, een prachtig uitkijkpunt met spectaculair uitzicht op het bergmassief.


Wandeling: 13/16 km, 4,5-5,5 uur


(stijgen/dalen: 200 m)


Overnachting: Santana


Dag 5: Levada do Caldeirão Verde

Bereid u voor op een van de mooiste Levada-routes, de kleurrijke vegetatie doet velen denken aan Zuidoost-Azië. De Levada is in de rotswand geslagen en dient als irrigatiekanaal, dit was vroeger de enige manier om water te kunnen verplaatsen naar de drogere gebieden. Vervolgens wandelt u naar Caldeirão Verde, een groene berg met steile wanden waaruit een indrukwekkende waterval springt. Mochten de beentjes nog niet vermoeid (genoeg) zijn, dan kunt u ervoor kiezen om verder te gaan naar Caldeirão do Inferno.


Wandeling: 14 km, 3,5 uur


(stijgen/dalen: 100 m)


(Optionele) Verlenging van wandeling: 6 km, 1,5 uur


Overnachting: Santana


Dag 6: Pico Ruivo naar Pico Ariero

Dit is een onvergetelijke dag, u wandelt over paden die de hoogste bergen van het eiland verbinden. Begin de dag met een geleidelijk klim naar de hoogste berg, Pico Ruivo. Vervolgens gaat u verder op de -in de rotsen uitgehouwen- trappen naar Pico Arieiro met zijn adembenemende uitzichtpunten. In geval van slecht weer kunt u een mooie wandeling langs de kust maken, tussen Santana en São Jorge. Stap vervolgens met een voldaan gevoel in de taxi die u terugbrengt naar Funchal.


Wandeling: 14 km, 5 uur


(stijgen/dalen: 600 m)


Optionele kustwandeling: 12 km.


Overnachting: Funchal


Dag 7: Funchal

Neem vandaag de tijd om het fascinerende Funchal te ontdekken. Enkele van de leuke manieren om dit te doen is om de gondelbaan te nemen vanuit het centrum van Funchal naar de subtropische tuinen van Monte (800 m boven zeeniveau). Een erg traditionele manier om terug naar het centrum te keren is via de ‘toboggan’, een tweepersoons houten en rieten slee. Achter de slee staan twee ‘carreiros’ die de slee sturen en zo nodig afremmen. U mag ook de markt ‘Mercado dos Lavradores’ niet missen waar u heerlijk vers fruit en groenten kunt kopen.


Overnachting: Funchal


Dag 8: Terugreis

Helaas is het vandaag tijd om afscheid te nemen van het bloemeneiland. Een taxi transfer brengt u terug naar het vliegveld van Madeira, zodat u kunt aansluiten op uw terugvlucht.

Accommodatie

U verblijft in traditionele hotels & herbergen—met ieder hun eigen charme en karakter. Deze zijn zorgvuldig geselecteerd om te zorgen dat u van elke minuut van uw vakantie geniet. In alle accommodaties wordt u gastvrij ontvangen en geniet u van de fantastische Portugese cuisine. U kunt de accommodaties terugvinden op onze website.


Alternatieve accommodatie

We proberen te allen tijde de best mogelijke accommodaties vast te leggen die op dat moment beschikbaar zijn. Als onze eerste keuze vol is, zullen we naar een alternatief uitwijken van dezelfde of hogere kwaliteit. Hier wordt u meteen van op de hoogte gesteld.


Maaltijden

Het ontbijt is iedere ochtend inbegrepen. In Portugal is dit normaal gesproken een licht continentaal ontbijt. Lunch is niet inbegrepen, maar merendeel van de accommodaties maken graag een lunchpakketje voor u klaar (zolang u dit bij aankomst aanvraagt). U kunt er ook voor kiezen om in de ochtend bij de lokale supermarkt uw lunch te kopen.


Het diner is niet inbegrepen, we geven u hiermee de flexibiliteit om zelf te kiezen waar u wilt dineren. Het hotel heeft vaak een restaurant, en anders zijn er restaurants in de buurt.


Extra overnachtingen

Het is mogelijk om uw wandelvakantie te verlengen met extra overnachting. U kiest zelf waar u deze overnachtingen wilt boeken (voor, tijdens of na de reis). Als u interesse heeft in het toevoegen van een extra overnachting dan adviseren we Funchal in het bijzonder omdat hier veel te doen is.

Reisperiode

Deze reis kan iedere dag van start gaan tussen midden februari en eind november. Het milde klimaat van Madeira is het hele jaar door ideaal voor wandelvakanties. In de wintermaanden kan er in het noorden evengoed regen vallen, en dit kan het wandelen onaangenaam maken.


Let op: De maand mei is erg druk vanwege het bloemenfestival dat hier jaarlijks plaatsvindt. Indien u overweegt om deze wandelvakantie in mei te ondernemen, zorg er dan voor dat u zo vroeg mogelijk boekt.


Terrein & Niveau

Deze wandelvakantie beoordelen wij met een gemiddeld wandelniveau. De gemiddelde wandelafstand per dag ligt tussen de 14 en 20 km en in totaal stijgt u tussen de 100 en 650 m. Op dag 5 is de route van Levada do Caldeirão Verde naar Caldeirão Inferno vrij uitdagend, er zit namelijk een korte maar flinke klim in op het einde. Daarnaast is op dag 6 de route van Pico Ruivo naar Pico Arieiro erg pittig. Deze verlenging is bedoeld voor mensen met een uitstekende conditie, u kunt trappen en steile klimmen verwachten. Op sommige gedeeltes, zoals de kustpaden of bergtochten, is tredzekerheid en het hebben van een goed oriëntatie vermogen van belang.


Bewegwijzering

Niet alle wandeltochten zijn volledig bewegwijzerd. U wordt daarom voorzien van een uitgebreid informatiepakket met Engelstalige routebeschrijvingen, een wandelgids en landkaart. We zorgen er voor dat u zonder zorgen op pad gaat en geen problemen heeft om de weg te vinden.


Alleenreizende

Vanwege de afgelegen ligging van enkele Levada-routes is deze reis helaas niet geschikt voor alleenreizende. Als u op reis bent met een groep en toch graag een eenpersoonskamer wil boeken, dan is dit mogelijk tegen een kleine toeslag.


Uitrusting

Uw informatiepakket bevat een uitgebreide lijst die o.a. omschrijft welke standaard uitrusting wij adviseren, zoals prettige wandelschoenen en warme en waterdichte kleding.

Heenreis naar Madeira

Vliegen


Het is mogelijk om vanuit Schiphol met Transavia naar Funchal (Madeira Airport) te vliegen (4 uur, 10 min). Daarnaast is Düsseldorf ook een alternatief.


Transport


Alle transfers in het reisprogramma zijn inbegrepen in de reissom (zowel de transfers van/naar de luchthaven als de transfer na de wandeltochten).

Inbegrepen

 • 7 x Overnachting in 3*/4* hotels en herbergen.
 • 7x Ontbijt.
 • Transfers op dag 1, 2, 3, 4, 5, 6 & 8.
 • Bagagevervoer (1 tas van max. 20 kg per persoon).
 • Uitgebreid informatiepakket met Engelstalige routebeschrijvingen & landkaart.
 • 24/7 telefonische bereikbaarheid en service.

Niet inbegrepen

 • Heen/Terugreis naar Madeira.
 • Lunch & Diner.
 • Snacks & Drankjes.
 • Eventuele entreegelden.
 • Reisverzekering.
 • Persoonlijke uitrusting.

Extra's

 • Extra overnachtingen voorafgaand, tijdens, of na de reis.
 • Eenpersoonskamer.

Opties

Type Naam Prijs vanaf
Accommodatie Overnachting in eenpersoonskamer €220
Accommodatie Kamer met twee aparte bedden €0

Hoe fit moet ik zijn?

We bieden een ruime selectie van reizen voor elk fitness niveau. Bij Macs Adventure NL zijn wij ervan overtuigd dat u meer zult genieten van uw vakantie als u in een goede conditie verkeert. Er zijn routes die ontspannend zijn en die u zonder speciale training kunt bewandelen. Andere routes zijn meer uitdagend en vereisen een hogere lichamelijke conditie of ervaring met wandelen. Zorg ervoor dat u bij het uitkiezen van uw reis altijd de aangegeven moeilijkheidsgraad in de gaten houdt - deze wordt aangeduid bij ‘Niveau’. Uitgebreide informatie over het wandelniveau kan teruggevonden worden op de website. Onze Bestemmingsspecialisten adviseren u graag als u meer vragen heeft.

Hoe ver van tevoren moet ik boeken?

We raden u aan om uw reis direct te boeken wanneer u die gekozen heeft, zodat we de bijzondere en authentieke accommodaties voor u kunnen vastleggen. Deze accommodaties zijn zo authentiek en persoonlijk dat ze vrij snel geboekt worden.

Welke uitrusting heb ik nodig?

In het algemeen raden we u aan om goede waterdichte wandelschoenen te dragen en comfortabele kleding met (regen)jas en een rugzak. Daarnaast voorzien we u van een informatiepakket met een gedetailleerde routebeschrijving en kaartmateriaal. In het informatiepakket vindt u meer informatie over de uitrusting die nodig is voor deze specifieke wandeling.

Er is een probleem, wat doe ik?

Als er zich tijdens de reis een probleem voordoet, dan bieden wij en onze lokale partners advies en bijstand. We zijn te allen tijde te bereiken op de telefoonnummers die genoteerd staan in uw informatiepakket.

Kan ik een nacht langer blijven?

Wilt u uw reis verlengen met een extra overnachting om nog meer te kunnen genieten van uw bestemming? Geen probleem - neem dan contact met ons op met uw verzoek! Uw Bestemmingsspecialist maakt de reis voor u op maat.

×
×
Stel een vraagLees onze Privacybeleid

Vind hier uw perfecte individuele wandel- en fietsvakantie en ontdek waarom duizenden mensen elk jaar voor Macs Adventure kiezen.


© 2017 Macs Adventure NL

| Sitemap